fbpx

Vilken är din drivkraft?

Häromdagen satt jag och min svägerska och pratade om att åka till fjällen tillsammans på sportlovet. Under det samtalet slog det mig att jag tydligen har varit entreprenör så länge nu att jag helt glömt bort hur det är att leva ett “vanligt” liv… Dessutom insåg jag vilken min absolut största drivkraft är. För när hon frågade “Är ni lediga den veckan?” förstod jag ärligt talat inte frågan.

“Jaa… Barnen har ju sportlov?” svarade jag.

Både jag och min man är företagare. Min man behöver visserligen vara på plats för att kunna arbeta, men han väljer själv när och var han arbetar. Så ja, han är ledig den veckan eftersom han inte har bokat upp sig då. Själv är jag “ledig” eftersom jag har byggt upp mitt företag så att jag kan arbeta platsoberoende.

Så länge jag tar med mig min laptop och min mobil samt planerar mitt arbete så kan jag definitivt åka skidor på dagarna i en vecka om jag vill.

Frihet

Ofta tänker jag på hur lyckligt lottad jag är som har den frihet jag har i mitt liv idag. Det betyder allt för mig att kunna bestämma över min egen tid. Att slippa be om lov för att kunna jobba hemma i soffan en dag, besiktiga bilen någon udda tid eller ta en promenad mitt på dagen eller gå på yoga innan lunch eller ta en lugn frukost med min morgontrötta dotter (sådan mor sådan dotter) eller …ja, du kanske fattar.

Jag var aldrig någon bra anställd, det var liksom aldrig min grej det där med att ställa mig med mössan i hand och fråga snällt om jag kunde få vara ledig. Därför har jag haft en ganska spretig karriär fram tills idag då jag faktiskt lever min dröm. Som är att vara entreprenör.

Det är också därför jag har valt att bygga upp mitt företag som det ser ut idag. Jag driver min redovisningsbyrå Jomalo Redovisning med fyra helt fantastiska medarbetare, som alla jobbar på distans. Ingen av oss har några fasta arbetstider, men vi har hela tiden deadlines att förhålla oss till och därför arbetar vi alla för att bli klara i tid. Men när eller var mina medarbetare arbetar lägger jag mig inte i.

Just nu är vi tre som befinner oss i Sverige; jag och Martina i Stockholm och Olivia i Vilhelmina. Olof är i Colombia och Monica i Thailand. Vill vi ses allihop via videomöte så har vi kommit fram till att 14.00 svensk tid är en tid som funkar för oss alla. 🙂

Digital Entreprenör

Digital Entreprenör är en systersajt till Jomalo Redovisning. Här kommer vi att bygga upp en blogg och en tjänst för dig som är småföretagare och som också längtar efter att bli mer digital och platsoberoende i ditt företagande. Vi kommer att dela med oss hur vi har gjort för att kunna arbeta platsoberoende, vilka verktyg och tjänster vi använder, och framför allt hur vi jobbar helt digitalt med redovisning.

Nu skulle vi gärna vilja veta lite mer om dig! Vad drömmer du om och hur skulle vi kunna hjälpa dig? Svara på vår enkät här!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top