fbpx

Prylarna du behöver för att jobba platsoberoende

Jag har tidigare talat om varför jag har valt att bygga mitt företag så att jag kan jobba platsoberoende. Hur gör jag det då? I det här inlägget tänkte jag gå igenom den tekniska utrustning jag behöver för att kunna jobba på distans.

Det jag behöver för att kunna jobba platsoberoende är min laptop, min portabla externa skärm, min mobil, mina bankdosor, mina hörlurar och mitt headset. Sen behöver jag en bra ryggsäck för att frakta runt alla dessa grejer utan att knäcka ryggen…

Dator och extra skärm

Min laptop är en 13” Macbook Pro som har några år på nacken. Den funkar utmärkt men för att kunna arbeta effektivt med digital bokföring krävs faktiskt två skärmar. (Förr satt man ju och bläddrade i papper vid sidan av datorn – men nu när jag inte gör det behöver jag se underlagen jag arbetar med samtidigt som jag bokför på ena skärmen.) På mitt kontor har jag en stationär skärm som jag pluggar in datorn i varje gång jag kommer till kontoret. Men när jag är på språng så använder jag ofta en bärbar extern skärm, som drivs med usb-sladd av datorn.

Prylarna du behöver för att jobba platsoberoende - Digital Entreprenör

Mobilen

Med mobilen kan jag göra det mesta. Jag kommer åt alla filer och jag använder den för att koppla upp datorn till internet när jag inte sitter någonstans med wifi. Har också en mobil router, men använder det ganska sällan då mobilen ju funkar för samma ändamål.

Bankdosor och annat smått & gott

Då jag är ombud för mina kunder på banken, behöver jag kunna logga in på alla deras olika banker. Alltså har jag alltid en liten necessär med mina olika bankdosor packad i väskan. Överlag så gillar jag att sortera mina småprylar i mindre väskor och necessärer… (Sortera och strukturera är ju grymt roligt!)

Hörlurar

Hörlurar är en väsentlighet i mitt arbetsliv! Jag har ett par brusreducerande Sennheiserlurar, som jag älskar. De är toppen när jag exempelvis sitter på ett stökigt café och behöver fokusera. De är dock mindre bra att använda för videomöten, då är ett vanligt enkelt mobilheadset det bästa. Eller förstås, min Yeti – men den är då verkligen inte bärbar!

Ryggsäck

Ryggsäcken då. Då har jag två stycken som jag växlar mellan. För de dagar när jag inte har med mig min externa skärm, tar jag min Don Donna Josefine som är sjukt snygg och samtidigt väldigt praktisk. Har jag externa skärmen med mig, tar jag min Clas Ohlson-rygga. Mindre snygg men mer funktion.

I kommande inlägg tänkte jag prata mer om vilka programvaror jag arbetar med.


Vi skulle gärna vilja veta lite mer om dig! Vad drömmer du om och hur skulle vi kunna hjälpa dig? Svara på vår enkät här eller boka in en kort intervju på 20 minuter med mig!


Kom ihåg att jag sänder live nu på fredag, 22/3, på min Facebooksida Digital entreprenör. Vi ses då!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top